انگلیس تصاویر ماهواره‌ای از انتقال تسلیحات کره شمالی به روسیه را به گروهی از کارشناسان سازمان ملل و به عنوان بخشی از تلاش برای انجام یک تحقیقات رسمی درباره معاملات تسلیحاتی بین این دو کشور که «نقض آشکار تحریم‌های بین‌المللی است»، ارائه کرد.

پوتین و کیم جونگ اون

به گزارش همشهری آنلاین، کره شمالی متهم شده که موشک‌های بالستیک و صدها هزار گلوله توپ را به دولت روسیه داده تا در جنگ با اوکراین استفاده کند و این معامله تسلیحاتی در پی سفر کیم جونگ اون، رئیس کره شمالی به روسیه و دیدار با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری این کشور انجام شده است.

به نوشته روزنامه گاردین، روابط دو جانبه بین مسکو و پیونگ یانگ به نظر در حال گسترش است. پوتین با چو سون-هویی، وزیر خارجه کره شمالی همین اواخر دیدار کرد و دو طرف درباره گسترش روابط در تمامی حوزه‌ها از جمله مسائل حساس با یکدیگر صحبت کردند.

انتقال تسلیحات کره شمالی به روسیه؟ | تصاویری که انگلیس به سازمان ملل داد + عکس

گزارش منتشر نشده اطلاعات دفاعی انگلیس از سوی گاردین نشان می‌دهد که این تصاویر در بازه زمانی سپتامبر تا دسامبر گذشته میلادی مربوط به سه کشتی روسی است که در بندر "ناجین" کره شمالی و پیش از انتقال به بنادر روسیه در شرق دور محموله‌ها را بار زدند.

این آژانس اطلاعاتی اعلام کرده مشخص نیست داخل این کانتینرها چه باشد، اما مقام‌های آمریکایی اخیرا اعلام کردند که موشک‌های بالستیک کره شمالی توسط روسیه در جنگ با اوکراین استفاده می‌شود.

یکی از دیپلمات‌های سازمان ملل گفت: استفاده روسیه از تسلیحات کره شمالی در اوکراین نقض آشکار قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل محسوب می‌شود. این روند تلاش‌های بین‌المللی را برای جلوگیری از گسترش تسلیحات اتمی تضعیف می‌کند و نشان دهنده عجز و ناتوانی روسیه در یک حمله شکست خورده است. این شواهد و دیگر مدارک ارائه شده به کمیته تحریم‌های سازمان ملل باید به تحقیقاتی قوی درباره نقض‌های گسترده تحریم‌های بین المللی علیه روسیه و کره شمالی منجر شود.

"پرانی وادی"، مدیر ارشد کنترل تسلیحاتی کاخ سفید اخیرا گفته بود، همکاری نظامی بین روسیه و کره شمالی غیرمنتظره است و هشدار داد، کمک نظامی روسیه به کره شمالی می‌تواند سیاست بازدارندگی اتمی آمریکا را در ارتباط با کره جنوبی و ژاپن تضعیف کند.

وی به مرکز مطالعات بین‌الملل و استراتژیک گفت: به نظرم، ماهیت کره شمالی به عنوان یک تهدید در منطقه می‌تواند به صورت گسترده‌ای تغییراتی در دهه‌های آتی ایجاد کند.

کد خبر 826648
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha